13. 10. 2008

Public or not Public alebo história divadla ako ju nepoznáte

História divadla... Čo vám ako prvé napadne, keď počujete tieto dve slová ? Hodiny literatúry na strednej škole ? Knihy v knižnici, na ktoré len padá prach ? Nuda ?
Odpoveď je: trikrát NIE. Dôkazom toho, že históriu divadla možno prezentovať vtipnou, zaujímavou a netradičnou formou, je predstavenie Public or not Public, ktoré práve beží v Théâtre Ranelagh (5, rue des Vignes, Paris 16e). Štyria herci vám každý večer od stredy do nedele počas dvoch hodín priblížia 50 000 rokov divadla, od prehistórie, antického Grécka, renesancie, Shakespeara, Bizetovej Carmen či Steinbecka, až po súčasné experimentálne predstavenia a improvizáciu. Nezabudli ani na japonské divadlo kabuki či večne zamilovaného Cyrana z Bergeracu. Nemožné ? Práve naopak. Celá hra srší humorom, dobrou náladou a dynamikou, a publiku naozaj nehrozí, že by zaspalo: samo totiž tvorí súčasť predstavenia. I vám sa môže stať, že sa v istej chvíli ocitnete na javisku, ako jeden z hercov. Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že je to úžasný zážitok.
Preto neváhajte, predstavenie Public or not Public je skvelou príležitosťou zabaviť sa, zasmiať sa, a popri tom sa i nenásilnou formou niečo nové naučiť. Určite to neoľutujete !

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára