13. 7. 2012

Reakcia a tipy vydavateľstva iAdverti

Ahoj Blogeri, včera sme zverejnili informáciu o e-knihách vydavateľstva iAdverti. Neprešiel ani deň a my máme radosť, že môžeme zverejniť reakciu riaditeľa firmy Mgr. Art. Štefana Jakubika:
Pekný deň prajem. Ďakujeme za príjemne napísané články (Slovenské e-knihy a Slovenské e-knihy nielen pre deti). Tá Červená čiapočka, ktorú spomínate je aj narozprávaná priamo v knihe slovenským hercom Petrom Sklárom.
iAdverti prináša e-knihy do viac ako 12 krajín sveta a je dominantným vydavateľstvom v regióne Česka a Slovenska na poli e-literatúry. Nie je to však len PetitPress so zlatým fondom, ale aj mnoho ďalších vydavateľstiev, ktoré cez našu spoločnosť publikujú e-knihy na Apple iTunes Bookstore a Amazon. Nižšie Vám posielam linky na množstvo kníh, ktoré sú už dnes k dispozícii. Ide o vzorku toho, čo sa nachádza v medzinárodných sieťach zaoberajúcich sa e-knihami.
Najočakávanejšou knihou roka, ktorú sme pripravili do elektronickej podoby, je Gorila novinára Toma Nicholsona. Stojí za prečítanie. Jej oficiálny predaj začína 23. júla 2012. Pripravujeme aj dve (z môjho pohľadu) jedinečné knihy: Slovenské stratené kostolíky a Slovenské kostolíky spod zeme. Obe knihy budú mat mapové navigácie, množstvo obrázkov a videí z kostolov.
Doteraz sa žiadna štátna organizácia nezaoberala podporou e-kníh. Všetky vyrábame na vlastné náklady a žijeme len a len z predaja. Úzko spolupracujeme s vydavateľstvom Matice slovenskej. Pripravujeme preň okolo 150 kníh, ktoré budeme do polovice septembra 2012 publikovať na Apple iTunes Bookstore a Amazon.
Pokúšali sme sa tiež kontaktovať krajanské spolky vo svete. Žiaľ nepodarilo sa nám zohnať relevantné adresy. Odoslané maily sa nám poväčšine vrátili s tým, že adresy už nie sú funkčné... Záujmu krajanov o e-knihy sa samozrejme tešíme a uvítame, keď nás krajania a ich spolky budú kontaktovať. Prostredníctvom nášho newsletteru sa môžu pravidelne informovať o všetkých novinkách e-kníh. Pre všetkých Slovákov žijúcich v zahraničí takisto platí možnosť publikovania e-knihy. Pošlite nám svoj rukopis, na základe zmluvy vyprodukujeme knihu, ktorú umiestnime na Apple iTunes Bookstore a Amazon. Pozdravujem do Francúzska. Mgr. Art. Štefan Jakubik

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára