9. 2. 2012

Ako kontaktovať krajanov vo FR

Ahoj Blogeri, milí Slováci vo Francúzsku, viacerí ste sa na nás mailom obrátili s prosbou o sprostredkovanie kontaktov na krajanov žijúcich vo vašom regióne. Pokiaľ je to v našich silách, radi vám pomôžeme. Kontakty sa však môžete pokúsiť získať aj iným spôsobom:
  • Máte možnosť dobrovoľnej registrácie do zoznamu krajanov Veľvyslanectva SR vo FR a Slovenského inštitútu v Paríži. Využíva sa pri príprave zoznamov hostí na podujatia organizované týmito inštitúciami, ako napríklad „krajanská recepcia“, ktorá sa koná raz za rok. Potrebné kontaktné údaje nájdete na stránke Veľvyslanectva SR vo FR http://www.mzv.sk/pariz rubrika O nás, Krajania.
  • Môžete kontaktovať Konzulárne oddelenie Veľvyslanectva SR vo FR v Paríži alebo našich honorárnych konzulov (Lille, Grenoble, Nancy, Lyon, Monaco), ktorí sú spoluzodpovední za krajanskú problematiku. Kontaktné údaje nájdete na stránke http://www.mzv.sk/pariz rubrika O nás, Honorárne konzuláty.
  • Obrátiť sa môžte aj na krajanské spolky, ktoré pôsobia regionálne alebo na celom území FR. Registruje ich Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí na stránke http://uszz.sk/francuzska-republika/
  • Najjednoduchší spôsob vám ponúkajú sociálne siete. Napríklad na Facebooku nájde okrem nášho blogu aj mimoriadne aktívnu skupinu Akční Slováci a Česi v Paríži. O sprostredkovanie kontaktu medzi krajanmi vo Francúzsku sa ešte pred nástupom sociálnych sietí pokúšal http://www.exil.sk/ Odkedy je tam povinná registrácia, komunikácia žiaľ dosť viazne.

Budeme radi, keď sa s nami na blogu podelíte o vaše skúsenosti z kontaktovania krajanov, ako aj vaše dojmy zo života v rôznych kútoch FR.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára