8. 11. 2010

Čítanie na dobrú náladu

Ahojte blogeri, keďže na nás už opäť útočia dlhé zimné večery, využila som svoju cestu na Slovensko na doplnenie mojich knižných zásob. Dnes sa s vami chcem podeliť o dve knihy Barbary Nesvadbovej. Bára nie je len šéfredaktorkou skvelého magazínu Harper´s Bazaar, ale i úspešnou spisovateľkou. Všetky jej knihy sú o klasickej a nevyčerpateľnej téme: láske a neláske, a vzťahoch medzi mužom a ženou.
Bestiář je príbehom mladej, a trochu "praštenej" Kláry, ktorá prostredníctvom hľadania toho pravého v skutočnosti hľadá samu seba. Na svojej "ceste" stretáva tie najrôznejšie indivíduá mužského rodu, a práve vďaka nim sú záchvaty smiechu (občas aj cez slzy) zaručené. Bára priznala, že jej kniha obsahuje veľa autobiografických prvkov, ale myslím, že sa v nej nájdu viacerí (i viaceré) z nás :)
Ďalšou skvelou knihou z pera Barbary Nesvadbovej sú Brusinky: kompilácia tých najlepších editoriálov, ktoré Bára napísala pre Harper´s Bazaar. Jedná sa o krátke fejtóny o láske, vzťahoch, priateľoch, domácich zvieratách i deťoch, skrátka o živote. Možno sa zasmejete, možno sa rozčúlite, často budete súhlasne prikyvovať. Ak vás čo i len jeden z fejtónov prinúti k zamysleniu sa, svoj účel kniha splnila.
O tretej knihe s názvom Pohádkář vám napíšem nabudúce, musím ju totiž najskôr prečítať :) Knihy vám rada kedykoľvek požičiam, tak neváhajte, a ozvite sa mi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára