Neviem ako vy reagujete na toto sychravé jesenné počasie, ale ja som proti nemu našla príjemnú zbraň, ktorou je šálka horúcej čokolády. Ak aj vy patríte medzi nadšencov tejto dobroty, nenechajte si ujsť veľtrh čokolády, ktorý potrvá od dnes až do pondelka v Paris Expo Porte de Versailles. Až 97% Francúzov si pochutná na čokoláde aspoň raz do týždňa, a preto sa niet čo diviť, že i po 16 rokoch má tento salón v Paríži množstvo priaznivcov. Nájdete tu čokoládu horkú, mliečnu, nugátovú, orieškovú, ... proste všetky možné varianty. Šéfkuchári namiešajú priamo na mieste svoje skvelé recepty, módny návrhári predstavia svoje čokoládové modely a vy sa popri ochutnávkach môžete oboznámiť s výrobou tejto lahôdky. Viac informácií o veľtrhu nájdete po kliknutí na názov príspevku. No a ak máte chuť dozvedieť sa niečo viac o pôvodcovi čokolády teda o kakau, dávam vám do pozornosti jeden z mojich článkov, ktorý napriek času, ktorý plynie, nestratil na aktuálnosti. http://www.sazp.sk/slovak/periodika/enviromagazin/enviro2007/enviro3/14.pdf
28. 10. 2010
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára