8. 3. 2010

Triango

Hudobné vydavateľstvo Pavian Records v roku 2007 vydalo CD s názvom Triango. Trojica renomovaných slovenských inštrumentalistov na ňom predstavuje tangá popredných svetových skladateľov vo vlastných aranžmánoch. Triango je jedinečným projektom jedného z najznámejších súčasných slovenských dirigentov, skladateľov a klavíristov, ktorý veľkú časť svojho života prežil v Kanade a neskôr v USA - Petra Breinera. Flexibilný klavirista a nad hranicami štýlov slobodne poletujúci skladateľ si prizval podobne slobodných spoluhráčov: vynikajúceho huslistu Stana Palúcha a akordeonistu Borisa Lenka. Viac o projekte sa dočítate na http://www.triango.sk/ CD vám požičia Broňa.

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Ahoj! Na blogu sa už dlhšie neobjavila žiadna recenzia slovenského diela. Dlhšiu odmlku vám istotne vynahradí kvalita Trianga, ktoré bolo treba nájsť... Ďakujeme Broňa. Vrelo vám ho odporúčam nielen na počúvanie, ale aj na tanec (Broni). Všetkých vás pozdravuje Andrej

Andrea povedal(a)...

Som veľmi zvedavá a rada si ho požičiam, tie mená umelcov sú iste zárukou vysokej kvality. A zvlášť sa teším na akordeón.

Zverejnenie komentára