23. 2. 2010

Program SI na marec 2010

Ahoj Blogeri, po skromnejšom januári a februári prichádza Slovenský inštitút v Paríži s bohatou ponukou kultúrnych podujatí na marec, mesiac knihy. Väčšina akcií bude venovaná práve literatúre, priestor však dostane aj hudba, film, tradičné ľudové umenie, či sochárstvo.
V centre pozornosti bude parížsky Salon du Livre - http://www.salondulivreparis.com/, ktorý tento rok oslávi svoje 30. výročie, a sprievodné literárne podujatia. Pre našich francúzskych partnerov a priateľov by mohla byť osobitne zaujímavá prezentácie publikácie Parlons slovaque vydavateľstva L´Harmattan (viď obrázok).
Slovenskú hudbu v Compiègne predstaví Róbert Rudolf, dirigent a skladateľ elektronickej hudby, ktorý sa v roku 1992 usadil v Paríži, kde pracuje pre Radio France a venuje sa pedagogickej činnosti.
Ak by ste mali cestu do Pont-de-Vaux určite neobíďte výstavu Mystère de la vie sochára a umeleckého sklára slovenského pôvodu žijúceho vo Francúzsku Yana Zoritchaka. Jeho nesmierne originálne práce sú svetom samy o sebe. Jan Zoritchak si nimi získal uznanie v Európe aj vo svete (pre dokonalosť vypracovania a detail si ich údajne osobitne cenia v Japonsku).
Do osobitnej pozornosti vám dávame skutočnosť, že po rekonštrukcii sa nám opäť otvoria vynovené reprezentačné priestory Veľvyslanectva SR vo FR na známej adrese 125, rue du Ranelagh, 75015 Paris (Mo Ranelagh na L9). Dve z marcových podujatí SI (Conférence de Pascal Bonafoux sur la Slovaquie, Présentation des publications dédiées à la Slovaquie) sa uskutočnia práve tam.

2 komentáre:

Juraj povedal(a)...

ahojte, neviete nahodou ako sa najjednoduchsie dostanem ku tej knihe Parlons slovaque vydavateľstva L´Harmattan. Dakujem

Brona povedal(a)...

Ahoj, moj manzel si ju kupil cez internet na amazone.fr ale da sa k nej dostat aj cez fnac.

Zverejnenie komentára