29. 11. 2009

Čo nové na blogu?

Nezadržateľne sa blíži koniec roka a s ním spojené bilancovanie. V tejto súvislosti si možno spolu s nami kladiete otázku, čo všetko sa na našom blogu za posledných pár mesiacov udialo.
Vďaka letnému pikniku pod Eiffelovkou, ale aj iným spoločenským a kultúrnym podujatiam sa neustále rozrastá počet blogerov. Do našej mailovej schránky prichádza stále viac a viac správ, čo nás veľmi teší. Ďakujeme aj novým Slovenkám a Slovákom, ktorí sa na nás obracajú s prosbou o radu, ako ako sa zapojiť do života krajanov vo Francúzsku. Takto nás pred časom kontaktoval aj Juraj z Košíc, ktorý sa chcel vrátiť pracovať na juh Francúzska. Ak si spomínate, uverejnili sme jeho žiadosť o pomoc pri hľadaní práce. O dva týždne na to nám Juraj opäť napísal: "Chcem sa vám poďakovať za úžasnú pomoc. Vďaka vám sa mi ozvala jedna pani a ponúkla mi robotu, ktorú som prijal a som nesmierne šťastný, že sa vrátim do Francúzska. Som vám veľmi vďačný a zaviazaný..." Tak prajeme Jurajovi "bonne chance".
Rovnako sa o náš blog začali zaujímať niektoré médiá. Mali sme menšie interview na Slovenskom rozhlase a ozvali sa nám aj z redakcie časopisu Slovensko, ktorý je určený zahraničným Slovákom. Na poslednej stránke sa venujú webovým stránkam zahraničných Slovákov a v novom čísle si vybrali aj nás, lebo ako napísala redaktorka časopisu vo svojom maili: "Vaša stránka sa mi zdá jednoznačne ako jedna z najlepších a najaktuálnejších. Už dávno som nemala pri prezeraní krajanských portálov taký dobrý pocit..." Ďakujeme :-)
Pravdaže stále je čo vylepšovať, takže neváhajte a pošlite námety ako podľa vás zlepšiť fungovanie blogu, čo vám na ňom chýba a podobne. A hlavne nám pošlite vaše pripomienky, podnety či tipy na akcie, ktoré sa konajú v Paríži. Prečo je nás niekedy veľa a druhý raz tak málo? Čo by vás viac prilákalo na stretnutia?

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Môžem potvrdiť, že záujem o BSF narastá. A nielen vo Francúzsku, ale aj na Slovensku. Okrem spomínaného záujmu médií o tom svedčí aj skutočnosť, že Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí zverejnil na svojej stránke www.uszz.sk (rubrika Adresár krajanských spolkov) adresu blogu. Andrej

Andrea povedal(a)...

Velka vdaka hlavne Broni a tiez Andrejovi, lebo ak zaujem o blog narasta, je to hlavne vasa zasluha. Blog je velmi aktualizovany a snazi sa informovat o kazdej dostupnej slovenskej akcii a podujati v Parizi, co je velky uspech, lebo je za tym vela prace, ktoru nevidiet. Je to super, ze mame takyto reaktivny informacny kanal. A ktory okrem toho plni aj mnoho inych cielov ako stretnutia, vecere, napady, odporucania, filmy, knihy...
Preco je na akciach raz vela ludi a inokedy zasa nie podla mna jednak zavisi od typu podujatia, ktore sa organizuje, kedze kazdy ma iny okruh zaujmov, ale zaroven tiez to, ze Pariz ponuka velke mnozstvo akcii a niekedy sa vsetko stihat neda (hovorim za seba :). Slovenske akcie su kazdemu vzacne, no niekedy popri praci a inych povinnostiach sa neda vzdy prist.
Pozitivne bilancovanie blogu ma ale velmi tesi - Gratulujem!!!!

Zverejnenie komentára