17. 8. 2009

Dovolenkový tip Le Clos Saint Yves

Ahoj Blogeri, dávame vám do pozornosti tip na výborné ubytovanie v centre malebného mestečka Saint-Pol-de-Léon v severnom Bretónsku. Saint-Pol-de-Léon sa nachádza neďaleko Morlaix, Roscoffu a nádherného Ile-de-Batz. Stredoveký mimoriadne citlivo zrekonštruovaný Le Clos Saint Yves (na obrázku) patrí sympatickému páru Gaby a Jacky. Môžete si u nich rezervovať jednu zo štyroch jednoducho a elegantne zariadených izieb. V cene sú aj raňajky, ktoré si v lete môžete dať v krásne upravenej kvetinovej záhrade. Osobitne odporúčame výborné bretónske palacinky... Majitelia v lete tradične zamestnávajú slovenské brigádničky. Isto vás prekvapí blízky vzťah Gaby a Jacky k Slovensku. Ten je mimochodom vlastný väčšine obyvateľov mestečka, kde donedávna sídlil honorárny konzulát SR. Podrobné informácie o ubytovaní, ktoré vám vrelo odporúčame, nájdete na stránke http://le-clos-st-yves.fr/

1 komentár:

Andrea povedal(a)...

Ahojte, rada pridávam, že Clos St-Yves a jeho majiteľov veľmi dobre poznám - pred niekoľkými rokmi som bola jednou z ich "brigádničiek". Tento príspevok ma veľmi potešil a tiež vám tieto chambre d'hotes veľmi vrele odporúčam.
St Pol de Leon, Roscoff a okolie je veľmi pekný kraj, ktorého návšteva sa dá spraviť aj na víkend z Paríža.
A pridávam zopár riadkov k tomu, ako je možné, že v malom mestečku vo Finistere majú obyvatelia taký blizky vzťah k Slovensku: výmenu medzi Strečnom (kde je pamätník Fr.partizánov), St Pol de Leon a Roscoff na začiatku 90.rokov začala vdova po de Lannurien, ktorý viedol fr. jednotky na Strečne a tam aj padol. Neskôr sa zúčastnil aj detský súbor z Považskej Bystrice. Mimo oficiálnej výmeny sa neskôr viaceré kontakty prehlbili a naďalej sa teraz vzájomne navštevujú slovenské rodiny s Bretóncami, ktorým Slovensko prirástlo k srdcu a naopak.

Zverejnenie komentára