21. 7. 2009

Anonymný povedal(a)...

Ahojte,
dnes sme medzi komentármi našli túto otázku "ahoj...mohli by te mi niekto povedat ake je to zit v parizi???"
Ako prvé vás chceme upozorniť, že ak nemáte gmail alebo nám do správy neuvediete váš kontakt, nevieme vám odpovedať. Preto nám radšej píšte priamo na blogslovakov@gmail.com alebo na naše perso adresy, ktoré sú uvedené v našom profile. Využívame túto príležitosť, aby sa nám ozvala aj Markéta s ktorou sme strávili super čas na pikniku ale zabudli sme si vymeniť kontakty, tak sa ozvi :-)
No a ako sa tu žije? ako kedy. Každý z nás si prešiel nejakú tú perepúť, občas sa každý ocitne trochu sám, a preto vznikla aj myšlienka vytvoriť blog, ktorý by spájal všetkých záujemcov o stretnutia s krajanmi. Takže, kto má chuť, nech do komentárov napíše, ako sa mu tu žije...

2 komentáre:

Brona povedal(a)...

Mne osobne veľmi dlho tvalo nájsť si miesto, ktoré by aspoň trochu korešpondovalo s mojou predchodzou skúsenosťou a štúdiami.Ale netreba sa vzdávať a ani ohŕňať nos nad pracovnými príležitosťami,ktoré by sme sotva doma prijali.V každej práci sa totiž dá stretnúť niekto, kto vás neskôr osloví...hoci to trvá. No a potom mi chýbal slovenský humor, ktorý som našla na našich stretnutiach, slovenských večeriach a podobne...nikdy som si nemyslela, že si môžem z chuti zatancovať na Majku z Gurunu...v Paríži je všetko možné :-) stačí kôpka dobrých priateľov Slovákov a hneď sa tu žije ľahšie.Každý má aj francúzskych priateľov, ale raz za čas sa stretnúť medzi nami je zábavné.

Andrea povedal(a)...

Ako je to žiť v Paríži?
Túto otázku dostavam na Slovensku vždy s veľkými očakávaniami, že ako sa tu musí žiť výborné.. No áno, je to tu skutočne super! Hoci najlepšia odpoved sa mi zdá, že vlastne ako kdekoľvek inde :)
Pracujeme tu, chodíme von, stretávame sa s kamarátmi, v podstate nič zvláštne. Úžasné je iste to, že toto všetko sa odohráva v meste, ktoré je jedinečné, historické, má svoje zákutia a ponúka veľké množstvo príležitostí každého druhu, kultúry, zábavy, barov, koncertov, rozmanitých reštaurácií chutí z celého sveta, parky ako stvorené na polehávanie a piknikovanie, obchody, v ktorých nájdete unikáty.. To nenájdete hocikde, toto všetko a oveľa viac sa v Paríži dá. otázka už len je, ako a kedy to všetko, čo mesto ponúka, skutočne využiť a užiť :)
Mňa osobne to tu veľmi baví.

Zverejnenie komentára